Kirker i Norge med kattehus

Hvis du er en av dem som liker å besøke kirker, enten for å delta i gudstjenester eller bare for å beundre arkitekturen og historien, har du kanskje lurt på om det finnes noen kattevennlige kirker i Norge. Det er nemlig ikke alle kirker som tillater at man tar med seg sin firbente venn inn i det hellige rommet. Men fortvil ikke, det finnes noen unntak!

Kattehus i kirken

Noen kirker har nemlig innredet egne kattehus inne i kirken eller på kirketomten, der katter kan søke ly og varme når de trenger det. Disse kattehusene er ofte laget av tre eller plastikk, og har isolasjon og tepper for å holde kattene komfortable. Noen har til og med mat- og vannskåler tilgjengelig for de sultne og tørste pusene.

Et eksempel på en slik kattevennlig kirke er Stavanger domkirke, som har et kattehus plassert ved siden av alteret. Her kan kattene slappe av mens de hører på orgelmusikk og salmesang. Kirken har også en egen kattemedarbeider som heter Mons, som passer på at kattehuset er rent og koselig.

Fordeler med kattehus i kirken

Det er mange fordeler med å ha hus i kirken, både for mennesker og dyr. For det første bidrar det til å redusere antall hjemløse katter som lider av kulde, sult og sykdommer. For det andre gir det glede og trøst til mange mennesker som besøker kirken, spesielt de som ikke har anledning til å ha katt selv. For det tredje skaper det et godt samarbeid mellom kirken og lokale dyrevernorganisasjoner, som ofte hjelper til med å kastrere, vaksinere og omplassere kattene.