Verdens mest kjente kirker

Kirker var en gang i tiden ikke bare et symbol på religiøs tro, men også et symbol på makt for herskerne og de kongelige myndighetene. Derfor ble flere storslagne kirker bygget i Herrens navn i over flere århundrer, og de fortsetter å få oppmerksomhet den dag i dag på grunn av sin ikoniske arkitektur og store størrelse. Mange av disse kirkene var viktige destinasjoner i sin tid og var vitne til noen av de mest dramatiske og viktigste hendelsene i menneskets historie.

I dag er kirker i tillegg til å være møteplass for kristen tro og forkynnelse, også svært populære turistattraksjoner, med millioner av besøkende hvert år. Kjente kirker er blant de mest fotograferte bygningene i verden, så da kan det være lurt å ta med seg kameraet hvis du skal ut på tur og besøke en kirke. Er du skikkelig heldig får du tatt et så bra bilde at du vil ramme det inn i en ramme fra bgafotobutikk.no og henge det på veggen. Nedenfor vil vi gå gjennom fire av verdens mest fotograferte og berømte kirker.

Hagia Sofia – Tyrkia

Hagia Sofia, som betyr hellig visdom, er et unikt sted, siden det har vært både en gresk-ortodoks kirke samt i en kort periode en romersk-katolsk kirke, i løpet av sin lange historie. Etter ottomansk okkupasjon ble den omgjort, og fungerer i dag som moske, til tross for internasjonal fordømmelse. Hagia Sofia sto ferdig i år 537 i datidens Konstantinopel og var den største bygningen i verden på den tiden, og forble den største kirken i verden i nesten 1000 år. Den massive bygningen er en blanding av gresk og levantisk arkitektur, og tiltrekker seg millioner av turister hvert år, også grunnet sin vakre bysantinske kunst.

Peterskirken – Italia

Kirken ble bygget i årene mellom 1506 og 1615, mens selve kuppelen ble designet i 1547 av Michelangelo, basert på et tidligere design som ble laget for samme kuppel. Peterskirken stiger til en total høyde på 136,57 meter fra gulvet i basilikaen, til toppen av korset som er plassert oppå kuppelen. Det er den høyeste kuppelen i verden, og kirkebygget er en av de mest berømte og besøkte monumentene i Roma og Italia.

La Sagrada Familia – Spania

En stor romersk-katolsk kirke i Barcelona, Spania, tegnet av den verdenskjente spanske arkitekten Antoni Gaudí (1852–1926). Byggingen ble påbegynt i 1882, og den er fortsatt ikke ferdigbygd den dag i dag. Selv om den er ufullstendig, er kirken satt på UNESCOs verdensarvliste.

Notre Dame de Paris – Frankrike

Notre Dame-katedralen er en av de mest unike og vakreste katedraler i Europa. Katedralens spektakulære tårn, spir, glassmalerier og statuer særdeles imponerende. Notre Dame var hjertet av middelalderens Paris og tok over et århundre å bygge ferdig.