Finn venner som senior

Det er ikke alltid like enkelt å finne venner når man blir voksen. Som senior kan det være enda vanskeligere. De fleste har etablert sin egen vennekrets, og holder seg gjerne til den hele livet. Er man ensom, er det slett ikke enkelt å komme inn i en vennekrets, og det er heller ikke lett å finne andre som er ensomme. Dessuten er det færre møtesteder beregnet på voksne, og dermed blir det vanskelig å vite hvor man skal lete.

Kirken som møtested

Kirken blir gjerne forbundet med gudstjenester eller feiringer, men kirken og menighetenkan også være et sted å finne venner. Her samles alle typer mennesker, og noen steder er det fortsatt kirkekaffe etter gudstjenesten. Kirkekaffe er et uhøytidelig samlingssted der man kan snakke om alt mulig, ikke bare religion. Her møter du unge og gamle, familier og enslige. Sjansen er stor for at du møter andre som er ensomme, og kanskje finner du venner for livet.

Finn venner på arrangementer

Dersom du deltar på ulike arrangementer, er det også større sjanse for å møte nye venner. Det spiller ingen rolle om du drar på kunstutstilling, strikkekafé eller countryfestival. Men dra gjerne på et arrangement du er interessert i, slik at du møter folk som har de samme interessene som deg. Det er tross alt lettere å knytte vennskapsbånd når man har noe til felles.

Blir du kjent med nye folk, vil du sikkert gjerne ringe eller sende meldinger til dem. Da finner du gode tilbud på blant annet mobilabonnement på heisenior.no. Dette er en nettside som retter seg mot deg som er 55+. Med heisenior.no kan du få tilbud fra en rekke aktører, som rabatter innen helse og rabatter på ulike gaver til deg selv og andre. Hva med å kjøpe et kinogavekort til dine nye venner, slik at dere kan se en god film sammen? Du kan også få rabatter på blant annet reiser og mye annet. Reis sammen med venner eller reis alene. Det er også mulig å bli kjent med nye venner når du er på ferie.

Finn venner gjennom frivillighet

Frivillige organisasjoner trenger alltid hjelpende hender, og mens du hjelper andre, kan du også hjelpe deg selv til å bli mindre ensom. Mange kirker trenger også frivillige til ulike arrangementer. Du blir kjent med mange folk når du jobber som frivillig, og mange velger å gjøre frivillig arbeid etter at de har blitt pensjonister. Det er noe med å slippe å sitte alene hele dagen, og dessuten er det en enorm glede å kunne hjelpe andre, enten det er unge eller gamle du vil gi en hjelpende hånd.