Kirken

I denne artikkelen skal vi snakke om hvilken betydning kirken har for oss i Norge, og ellers i verden også. La oss først definere hva en kirke er til å begynne med.

Hva bruker vi kirker til?

Det som definerer en kirke er at den brukes til religiøse formål. Mer spesifikt så bruker vi kirker i kristne sammenhenger til å holde gudstjenester og andre forskjellige religiøse ritualer. Før i tiden så var det kanskje litt mer seriøst med religion og kirker enn det er i dag. Før bygde vi også fantastiske stavkirker, mens i dag er de kirkene som blir bygd ofte mye mer moderne. Det er derimot verdt det å besøke noen av disse stavkirkene, fordi de er utrolig vakre. Dersom du trenger noen ekstra penger for å kunne dra ut på et slikt eventyr så kan du besøke centum.no for å finne noen ekstra penger til å finansiere denne turen.

Antall kristne i Norge

Det er ikke like mange i dag som tror på kristendommen som de gjorde før i tiden. Det betyr derimot ikke at det er få nordmenn som er medlem av kirken. SSB viser at det var omtrent 3,7 millioner nordmenn som var medlem av kirken i 2018. Dette tallet har derimot gått nedover og redusert seg med sånn cirka 100 000 mennesker over fem år. Samtidig så er det viktig at vi forstår at selv på dette tidspunktet når vi har 3,7 millioner i kirken så er det også rundt 360 000 andre mennesker som ikke er medlem av kirken som fortsatt er med i et kristent trossamfunn. Uansett så er det helt klart at når 70 % av befolkningen er medlemmer av kirken så kommer det til å være en god del kirker spredt rundt om i landet. Det er faktisk så mange som 3 000 kirker i Norge per dags dato, og det bygges stadig flere ettersom populasjonen øker.

Nye kirker

De nyeste kirkene har noen ganger en helt spesiell form for arkitektur. Østre Porsgrunn kirke brant for eksempel ned i 2011, og den ble bygd opp igjen i 2019. Da denne kirken ble satt opp i fjor så var det mange som var ganske skeptiske til hvordan dette nye bygget så ut. Det var mange som mente at den rett og slett kanskje så litt for moderne ut? Hvor er kjennetegnene til den gamle religionen som folk drar dit for til å begynne med?

Noen mener faktisk at dette er nok til å aldri besøke slike kirker. Det er rart at dette skal ha noe å si, med tanke på at Guds ord og de hellige skriftene antakeligvis ikke er endret så altfor mye på. Dette sier at for noen er det viktig med hvordan beskjeder blir pakket inn.