Tekniske dingser til moderne kirker

Kirka har en del i vårt samfunn den dag i dag. Selv om andelen kristne har gått ned, så er det et samlingspunkt til sorg og glede, hverdag og høytid. Det er et guddommelig rom hvor man kan reflektere og tenke over livet.

Men selv om kirka er gammel, så har den fotfeste i mange hjem i dag. Her kan vi synge av full hals, og samles til bønn og andakt. Det er ikke enkelt å få barna til å holde seg borte fra mobilen, men faktisk så er https://www.teknikkdeler.no/ et gode også for kirkene.

Mobilholdere

Til hver høytidelige stund i kirka så vil man synge med på salmer og prekener. I stedet for å dele ut bibelen til alle i kirka så kan man ta opp mobilen og finne fram teksten her. Med mobilholdere på hver benk vil flere kunne synge med.

LED bakgrunns belysning

Dette er noe som er diskutabelt. Men det er ikke til å komme bort fra at levende lys faktisk medfører en brannfare. Med LED belysning kan man få den samme effekten uten at det drar mye strøm.

Hodetelefoner med ergonomisk passform

Det kan være vanskelig å få med seg prekenen når kirka er full. Med hodetelefoner kan man få økt volumet slik at man kan følge med. Om man holder på å sovne under prestens tale, så kan man sette på julemusikk.

Tilbehør til nettbrett

Mange moderne kirker har nettbrett i stedet for salmer. Det kan være smart å skaffe holdere som man kan lade nettbrettene i. Det kan være trådløst eller med ladekabel. Nettbrettene har så stor skrift at mange kan følge med samtidig.

Ladestasjon for el-sparkesykler

Alle kirker bør utstyres med ladestasjoner til sparkesykler. På den måten kan til og med de unge få en grunn for å gå i kirka. Kanskje opplever de kirka som et sted de kan søke stillhet og ro med og uten mobilen.